Pagina's

woensdag 24 september 2014

Thema: Dit ben ik!


De eerste weken van dit schooljaar werken we aan het thema 'Dit ben ik'. De eerste twee weken hebben we het gehad over ons lichaam. Ook hebben we besproken dat iedereen anders is, jij bent jou en ik ben mij! Daar hebben we ook een lied over geleerd: iedereen is anders (youtube). We hebben geleerd dat we verschillende zintuigen hebben en we kunnen ervoor kiezen om de zintuigenspellen te spelen: allemaal spelletjes over zien en voelen.
Deze laatste twee weken van het thema werken we over de tandarts. We hebben een heuse tandartshoek in de klas! De kleuters ontpoppen zich als ware tandartsen en assistentes. Er wordt geboord, verdoofd, gevuld en gecontroleerd. En weet je wat zo stoer is...bijna niemand is nog bang voor de tandarts!
Over bang gesproken... we leren ook dat je je steeds weer anders kan voelen. Soms ben je bang of boos of verdrietig of blij. We leren deze begrippen met behulp van de Kanjertraining en het lesmateriaal uit de 'doos vol gevoelens'.
Tijdens een kringactiviteit oefenen we hoe je een afspraak moet maken bij de tandarts. De assistent noteert natuurlijk alles in de map of in de computer!
Tandartshoek: Voordat je aan de beurt bent, moet je even wachten in de wachtkamer. Gelukkig controleert de assistent de planning en ben je zo aan de beurt! 
Als je eenmaal in de stoel ligt, mag je je helemaal toevertrouwen aan de tandarts en de assistent.